de saudade

de saudade
Saudade voor de noordkust van Spanje

zondag 24 juni 2018

Relaxen en regen in Nydri

De tewaterlating bij Ionion Marine op 9 juni gaat weer soepeltjes, we zijn zelfs een uur eerder aan de beurt dan afgesproken.



Willem smeert nog even anti-fouling op de plekken waar de steunpunten
van de bok zaten.
Er staat best een pittige dwarswind, zo'n 5 Bf, en met het wegvaren moeten we daar goed rekening mee houden. Eerst gaan we ankeren bij Préveza en de nieuwe dinghy uitproberen. De schipper is tevreden, onderstaand het filmpje van de proefvaart.

https://www.youtube.com/watch?v=9FZu6uxte04

's Avonds eten we bij Tassos in zijn taverna The Mermaid, het is een gezellig weerzien met hem en de serveerster Nicoletta. We hebben geluk, er is live muziek.


De volgende dag gaan we in de marina in Préveza liggen. Het is een grote bouwput. De kades worden belegd met steigerplanken en er zijn nu overal mooringlijnen (lijnen aan een ketting onder water naar de kant waar je de punt of achterkant van de boot aan vast maakt zodat je je eigen anker niet gebruikt). Langszij afmeren kan helaas niet meer. Er zijn nog maar 2 pieren klaar dus het is er behoorlijk leeg en nog niet alle stroomkastjes doen het. Maar wel een hele verbetering zo met die mooie steigerplanken over de oude vervallen kades. De gebouwen zijn nog steeds niet in gebruik. We zien nu dat er zelfs een kapelletje komt! Denkt de eigenaar zo goed aan ons geestelijk welzijn of geeft het misschien belastingvoordelen?

We hebben voor Tassos een cadeautje meegenomen. Hij wilde graag klompen zodat hij zijn Nederlandse vrienden kan verrassen als ze met een flottielje landgenoten bij hem komen eten.

Een trotse Tassos voor zijn restaurant op klompen maat 46/47.

En Willem moet nog even de mast in want de windmeter draait niet meer goed mee en geeft daardoor niet de goede richting aan.


 
 
Tijd voor vertrek, ons eerste doel wordt de Vlikho baai op Levkas. Na de brug en het kanaal van Levkas is er net genoeg wind en kunnen we zeilend verder. Heerlijk zwemmen en relaxen daar en we hebben er ook zo onze favoriete eetgelegenheden. De eerste 2 dagen zijn nog mooi, maar daarna krijgen we een weekje met onweer en regen. Dan is het wel fijn om aan de kant te liggen, dus we bespreken bij Nydri marine. Helaas kunnen we er in het weekeind niet blijven liggen, dan zijn ze al vol, dus dan liggen we weer achter ons anker.
 
 
Deze heerlijke mat hebben we meegenomen, die kan zowel op de boeg als in
de kuip als op het strand gebruikt worden.
 
Onweer en sortregens. Gelukkig niet veel wind, dus de zonnetent kan
als regentent gebruikt worden. Wel even zorgen dat het water er af kan lopen! 
 
Na een week knapt het weer op en verkassen we naar Syvota aan de zuidkust van Levkas. Er is heel weinig wind waardoor zeilen helaas niet lukt. We kunnen er gratis aan de kade liggen achter ons eigen anker. Daar zien we dat er na het weekend weer 3 slechte dagen met onweer en veel regen aan komen, dus we houden ons hier nog even veilig!
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten