de saudade

de saudade
Saudade voor de noordkust van Spanje

vrijdag 5 juli 2019

Van Trizonia naar Athene


Bij aankomt op Trizonia op 8 juni blijkt de haven verrassend leeg. 2 Restauranthouders hebben zich min of meer opgeworpen als havenmeesters en pakken de landvasten aan (mits ze op tijd zijn). Bij navraag blijkt dat er nu in de winter betaald moet worden en dat daardoor veel geparkeerde boten vertrokken zijn. Goed voor ons, er is meer plaats, en voor de restauranthouders als er meer boten met mensen aan boord in de haven liggen natuurlijk.

Op de achtergrond is te zien dat de haven best leeg is. Wij liggen
ongeveer op de plek waar heel lang een gezonken tweemaster lag.



Trizonia.


Deze foto is genomen onderweg naar een strandje aan de andere kant van het eiland.
Verder hebben we nog een dag met wat onweer en regen, er zit gelukkig niet veel wind in de bui.



Woensdag door naar Galaxidhi, helaas wederom zonder wind. Jeanet stort zich na aankomst in de bureaucratie om de DEKPA (cruising permit) te verlengen bij de portpolice. 3 man/vrouw is hier op een gegeven moment mee bezig, alle papieren moeten uit de tas en dat blijkt nog te kort, want er moet ook een crew list komen. Die kan Jeanet ter plaatse invullen en dan komt het nieuwe stempel op het document. Pffff, volgend jaar maar weer naar de portpolice in Préveza, die zijn een stuk makkelijker.
 

In Galaxidhi vinden we een leuk restaurant in de straat achter de boulevard.
We zijn de enige klant. Het is de eerste zwoele avond deze zomer.
 
 
Galaxidhi bij vertrek.
 
Na één nachtje gaan we door naar Corinthe, een flink stuk varen 36,5 mijl, geen wind verwacht en gekomen. Wel: dolfijnen! Een grote groep, waarvan 2 maal een deel recht op onze boeg af komt. Ze zwemmen gelijk door, geen tijd voor ons, maar eentje komt nog even terug een zwemt een minuut of 5 met onze boeg mee, de snelheid perfect aan ons aangepast. Het filmpje is helaas mislukt.


In de haven van Korinthe wordt een gezonken jachtje geborgen. 

Na circa 1,5 uur wachten mogen we het kanaal van Korinthe in. We hebben 1,5 knoop stroom tegen, het schiet niet op.
Wij vinden het niet erg, zo kunnen we langer van het prachtige landschap genieten.

In het kanaal van Korinthe op de elektronische kaart met slechts 4 knopen snelheid.

Na 2 nachten ankeren bij Korfos gaan we kijken of we in het plaatsje Vathi aan de westkust van het schiereiland Methana kunnen liggen. We hebben dit al eens eerder geprobeerd, maar de haven is erg klein en toen was het vol. Nu is er genoeg plaats, hoewel het wel iedere dag vol loopt met boten!


Vathi. De Saudade ligt aan de overkant aan de kade.



Vathi, aan deze kade liggen we dus.
De 2e dag komt er een grote zus van de Saudade naast ons liggen, de Spirit of Hamble, een Moody 42 Ketch van Christine en David. Gezellige mensen, we borrelen en eten een paar keer samen.








Een paar dagen is er wat gerommel en vallen er een paar spatten regen, dit geeft gelukkig geen problemen.
Dit is dus zo'n schattig klein haventje waar je kunt blijven plakken. Er is geen winkel, iedere ochtend komt er een busje met brood en wat andere verse dingen en bijna iedere dag komt er ook een busje met groente en fruit. We blijven er tot het tijd wordt om naar Athene te vertrekken.


Vathi, relaxen met een palmboom in de rug.



Kapelletje op Aktio Panagia.


Door het ankergebied naar Athens Marina.



Het Olympisch stadion in zicht.

Wij hebben gereserveerd in Athens Marina. Deze Marina is indertijd aangelegd om de VIP's die met hun jacht de Olympische spelen wilden bezoeken te faciliteren. Het Olympisch stadion is dan ook om de hoek (er is een rechtstreekse verbinding tussen de jachthaven en het stadion).



 
 
Uitzicht op het Olympisch stadion vanaf onze ligplaats in Athens Marina.


Je kunt hier ook per helikopter komen.


We zijn hier omdat Carla (zus van Jeanet) een week aan boord komt en daarna gaat ze nog 3 dagen samen met partner Eric vrienden van hen in Athene bezoeken. Dat hebben we inmiddels allemaal achter de rug en hoe dat is verlopen lezen jullie in het volgende bericht.


 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten