de saudade

de saudade
Saudade voor de noordkust van Spanje

maandag 12 juli 2021

Aan boord

 Hallo allemaal,

Even een kort bericht om te laten weten dat onze reis prima verlopen is en dat we zaterdag aan het einde van de middag bij de Saudade aangekomen zijn. 

We hebben geen problemen bij de grenzen gehad. Soms moesten we ons Europees corona certificaat laten zien, soms konden we zo doorrijden. Wel de nodige drukte aan de grens tussen Slovenië en Kroatië en vervolgens naar Servië. Er waren nogal wat families van Oost-Europese komaf op weg voor familiebezoek. Verder naar het zuiden werd het een stuk rustiger. 

Met name voor de grensovergang naar Griekenland waren we een beetje benauwd. De Grieken willen je eigenlijk pas toelaten 2 weken na de 2e vaccinatie en voor Jeanet ontbrak daar nog 24 uur. Op het vooraf in te vullen Passenger Locator Form hadden we de vaccinatie datum van Willem ingevuld, die van Jeanet werd helemaal niet gevraagd! Op die manier kregen we van de Grieken een QR code met een dikke V er achter en dat gaf ons al meer vertrouwen dat het ging lukken. Aan de grens vroegen ze nog even naar het Europese certificaat, maar toen de ambtenaar zag dat we die hadden was het al oké. Overigens was er bij de grens een mogelijkheid voor een sneltest, dat zagen we in geen enkel ander land!

Op de Saudade lijkt alles prima. Buiten is ze wel heel vies natuurlijk, gisteren een groot deel van de dag aan de schoonmaak, maar zo te zien geen lekkages en binnen valt het heel erg mee met de stoffigheid.    De accu's lijken nog oké te zijn en de biodiesel heeft gelukkig geen bacterie aan het werk gezet om onze diesel te verpesten.

Het lijkt er op dat we onze afspraak voor de tewaterlating op zaterdag 17 juli om 9.00 uur gaan halen.

Later volgt nog een verder verslagje van deze weken met natuurlijk ook foto's.

Tot dan!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten