de saudade

de saudade
Saudade voor de noordkust van Spanje

maandag 19 november 2012

Préveza

Op donderdag 11 oktober hebben we om 9.00 uur afgesproken om uit het water gehesen te worden, dus we gooien om circa 8.30 uur los in de haven.


Préveza; de haven.

Préveza; de kade. Hier lagen wij dus niet.

De afgelopen twee weken hebben we hier de boot winterklaar gemaakt en ons prima vermaakt in het stadje. Zaterdag bijvoorbeeld was er live muziek op straat en konden de voetjes van de vloer. De muziek hoorde bij een manifestatie tegen de fascistische partij die bij de laatste verkiezingen veel stemmen gekregen heeft. We raken aan de praat met de bevlogen mensen van de organisatie en belanden met hen nog in een leuke kroeg. Het is erg onzeker voor hen hoe het komende jaar met alle bezuinigingen die al doorgevoerd zijn en nog op komst zijn, zal verlopen.


Onderweg naar de kraan.
Bij de kraan aangekomen blijkt er om 8.00 uur een extra boot gelift te zijn, dus iedereen schuift een uurtje op. Geen probleem, we hebben alle tijd.

Eerst even afspuiten.
Schipper te voet.Het hijsen gaat prima, zeer professioneel, en we worden naar een plek achteraan op het terrein gereden. Ionion Marine blijkt nog steeds uit te breiden en dit is een heel nieuw gedeelte. Elektra en water zijn net aangesloten, maar het nieuwe toiletgebouw is nog niet in gebruik. We moeten daardoor een pittig eindje lopen, op tijd bedenken dat je moet dus. We komen op prima stalen bokken te staan, 6 steunen in totaal, welke met kettingspanners worden vastgezet. Een ladder is direct beschikbaar, je hoeft er niet om te vragen. En wat verder opvalt is dat er veel ruimte tussen de boten gelaten wordt, dus dat is handig met poetsen volgend jaar. In onze directe omgeving staan nog de nodige Nederlanders die dezelfde vlucht naar huis hebben. Het enige nadeel hier is de grote hoeveelheid muggen, zelfs Willem is een keer gestoken!
Zo staat de Saudade nu dus geparkeerd.

En zo is deze zeiltrip dan tot een einde gekomen. We hebben er wederom erg van genoten, hoewel de grote afstand ons, ondanks dat we veel tijd hadden, een beetje op begon te breken op het laatst. Voor ons gevoel was de afgelegde afstand groter dan in 2011, wellicht doordat de grotere oversteken later in het traject zaten. Dit jaar legden wij 1.880 zeemijlen af in 49 vaardagen, nagenoeg gelijk aan 2011.Tot de volgende keer!
PS de komende tijd gaan wij nog foto-albums on-line zetten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten