de saudade

de saudade
Saudade voor de noordkust van Spanje

zaterdag 1 september 2018

Golf van Amvrakia en landing

We treffen Susanne en Frank als zij aan de kade in Préveza liggen en nadat we hen bevoorraad hebben met behulp van de auto komen ze ook snel naar de ankerplaats. Na wat mogelijkheden afgevinkt te hebben gaan ze voor de bijl voor onze beschrijving van de heerlijk rustige ankerbaai Palaiomilos (ook wel Dhrimós Bay genoemd) in de Golf van Amvrakia. Woensdagochtend 22 augustus gaan Susanne en Jeanet met de dinghy eerst nog even wat verse zaken inslaan, want in die baai is niets voor handen, en daarna met ruime wind op de genua een relaxte zeiltocht. De baai stelt ons gelukkig niet teleur, er ligt alleen een Fransman vrij ver uit de kant.


De Saudade en Sparkling in Ormos Palaiomilos. 

Willem haalt Susanne en Jeanet op na een wandeling.

Na 2,5 dag op deze zalige plek zeilen we in de namiddag hoog aan de wind naar Vonitsa, een top laatste zeildag voor ons. We hebben mazzel, in Vonitsa is voor ons allebei nog plek aan de kade.
Wij willen hier onze zeilen opbergen voor de winter en er worden een paar dagen met kans op onweer en regen voorspelt. Dan is het altijd extra fijn om aan een kade te liggen. Daarvoor moeten we eerst nog wel even een eigenwijze Italiaanse hengelaar verjagen. Die heeft zijn camper vlak langs de kade geparkeerd en vindt dat hij meer recht heeft op dat plekje van de kade dan ons, maar het is hier toch echt een haven.


Met volle zeilen richting Vonitsa.
 
Aan de kade in Vonitsa onder een dreigende lucht.

Zoals overal in Griekenland zijn ook hier veel zwerfhonden.

Susanne, Frank en Jeanet bekijken het
kasteel van Vonitsa.



Straatje in Vonitsa.

We ontmoeten hier Henk en Mirjam, gezellige mensen. Maandag namiddag hebben we met ons zessen een afscheidsborrel bij ons in de kuip. Het kost enige moeite om droog te blijven, want er is inderdaad wat onweer met flink wat regen maar gelukkig weinig wind.
Op dinsdag vertrekken wij naar de ankerplek bij Préveza, we willen nog de mensen van de taverna's Mermaid (Tassos, dochter Vicky en serveerster Nicoletta) en Mythos (Thalia en haar man en dochters Dina en Christina) gedag zeggen. Susanne en Frank bevalt het goed in Vonitsa, lekker rustig terwijl het op de eilanden nu vast nog heel druk is, dus die blijven nog even. We gaan afscheid van hen nemen na een super gezellige week.


Susanne en Frank zwaaien ons uit.

Donderdag ochtend om 8.30 is onze hauling tijd en worden we weer op vakkundige wijze door de mensen van Ionion Marine uit het water gehesen en op onze gebruikelijke plek geparkeerd.


Voorbereiden voor het hijsen, de kraan staat al klaar.

Toch altijd weer een beetje spannend als de Saudade uit het water getild wordt.

Nu weer alle spullen zoutvrij maken en droog naar binnen, de was doen en alle andere klussen om de Saudade zo goed mogelijk voor de winter achter te laten en bedenken wat er allemaal mee naar huis moet, maar ook een relaxed dagje op het strand is ingepland.
Zondagavond 2 september om 23.00 uur vertrekt onze veerpont van Igoumenitsa naar Brindisi en als het goed is begint vanaf maandagmorgen 8.00 uur onze thuisreis via Italië, Frankrijk en België.
Een heerlijk vooruitzicht!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten